Missie

Bij Huiswerkbegeleiding Exact zien we het als een uitdaging om leerlingen te helpen hun prestaties op school te verbeteren. Niet door hen constant in de gaten te houden en alles voor hen te plannen, maar door het ze zélf te leren doen.

Wij bieden oplossingen op maat. Voor het ene kind betekent dat twee of drie middagen per week bij ons, met onze begeleiding, huiswerk maken. Voor het andere kind betekent dat één uur in de week bijles of zelfs nog minder. Samen met de ouders en het kind maken we afspraken.

Natuurlijk vinden wij het belangrijk om prestaties van de leerling te verbeteren. Want goede prestaties zijn nodig om een diploma te halen. Maar belangrijker dan dat vinden we het dat leerlingen geloven in zichzelf. Dat ze erop vertrouwen dat ze iets kunnen presteren. En dat ze vervolgens ook in staat zijn dat zelf te doen. We leren hen plannen, we leren hen structuur aan te brengen tijdens het leren en we leren hen efficiënte leerstrategieën. Zodat ze het uiteindelijk zelf kunnen. Sommige komen maar een paar weken en doen het dan zelf. Anderen blijven graag bij ons hun huiswerk maken of hebben maanden nodig om genoeg zelfvertrouwen en zelfdiscipline op te brengen.