Online plannen en monitoren

Sinds dit schooljaar werken we bij Huiswerkbegeleiding-Exact met een online plansysteem. Wij als begeleiders kunnen huiswerk inplannen voor leerlingen én hun vorderingen bijhouden. Zo kunnen we hen beter begeleiden. Ouders en leerlingen kunnen ook in het systeem inloggen. Zij zien daar de planning en kunnen daar eventueel zaken aan toevoegen. Zo houden leerlingen ook thuis meer structuur en kunnen ouders hen helpen om zich ook thuis aan de planning te houden.

Vorige week startte bij ons een nieuwe leerling. De moeder van deze tweedeklasser laat mij na zijn eerste middag bij ons weten: ‘Hij moet altijd eerst even wennen, maar was wel positief. Vond het een fijne sfeer en vindt het online plannen prettig. Heeft zich keurig aan de afspraken gehouden. Dat de mogelijkheid er is hulp te vragen, is natuurlijk erg fijn. Hij kwam heel positief terug, waar ik dan weer heel blij van word.’

Kortom, met ons online plansysteem geven we houvast, niet alleen tijdens onze begeleiding, maar ook op de dagen dat de leerling thuis zijn huiswerk maakt.